Sportoase Lanaken – De Kock bvba werkt mee aan nieuw energiezuinig sport- en recreatiecomplex

Autonoom Gemeentebedrijf Lanaken en de bouwheer-uitbater nv Sportoase hebben de overeenkomst voor de bouw van ‘Sportpark Montaignehof’ getekend. Het project heeft een prijskaartje van 12,5 miljoen euro. De bouwwerken zijn gestart in 2016 en het complex gaat open voor de zomer van 2018.

Het sportpark zal onderdak bieden aan diverse sporten. Er komt een competitiesporthal met een uitschuifbare tribune voor 200 toeschouwers. Een gevechtszaal, een dans/yoga zaal, een polyvalente ruimte, een fitnessruimte en een zwembad mét kleuterbad en wellnessfaciliteiten. Het zwembad zal voorzien worden van een beweegbare bodem. Daarnaast is er ruimte voor 16 kleedkamers, bergingen en 1 vergaderlokaal. Tevens zijn de volgende nevenlokalen voorzien: inkomhal, vestiaire, EHBO-lokaal en sanitaire- en technische ruimtes. Een belangrijk horecagedeelte van 225m². Het sportpark wordt gebouwd op een manier zodat er in een later stadium uitbreidingsmogelijkheden zijn.

Om een energiezuinig gebouw te bekomen worden verregaande maatregelen getroffen op het vlak van gas-, elektriciteits- en waterverbruik waarbij De Kock bvba instaat voor:

  • Frequentiegestuurde pompen en ventilatoren om het elektrisch verbruik te besparen.
  • Luchtgroepen met warmterecuperatie en condenserende ketels: installatie van 2 condenserende, hoogrendements-gasketels gekoppeld aan luchtgroepen met doorgedreven warmte-recuperatiesystemen voor de ontvochtiging van de zwembadlucht.
  • Toepassing van warmtewisselaars : hergebruik van warmte uit lucht en water

Sportoase Group

Foto album werkzaamheden

 


Bron: Sportoase Group


Bron: Gemeente Lanaken


Bron: Gemeen Lanaken