Chevron Phillips Chemicals Tessenderlo Nieuw technisch gebouw

In juni 2019 werd het nieuw technisch gebouw op Chevron Phillips officieel geopend. De Kock BV werd bij deze nieuwbouw ingeschakeld voor de realisatie van de HVAC installatie, sanitair en de (pers)gassen.

Het kantoorgedeelte is voorzien van een VRF installatie die met afzonderlijke bedieningen elke ruimte individueel kan koelen of verwarmen.

Ook op de werkplaatsen werd een VRF installatie gebouwd, hier dient de installatie enkel om te verwarmen.

Bijkomend werd in de werkplaatsen boven de laszones een aantal lasarmen geplaatst met verlichting en een gemotoriseerde afzuiging.

In de verf/deko ruimte zorgt een aparte WTW unit voor de aanvoer van verse lucht en afzuiging van bedorven lucht.

Zowel voor de kantoren als de werkplaatsen werden ventilatiegroepen met respectievelijk een warmtewiel en kruiswisselaar geplaatst die zorgen voor hygiëne ventilatie. De groepen zijn voorzien van een DX koeling-/verwarmingsbatterij en blazen geconditioneerde lucht in het gebouw (aan constante temperatuur).

Het bestaande GBS systeem hebben we uitgebreid met een Priva systeem en geeft een totale visualisatie weer. De DDC regeling stuurt de luchtgroepen aan en communiceert met beide VRF-systemen zodat elke ruimte afzonderlijk kan worden weergegeven op het GBS.

Eventuele alarmen worden automatisch per mail doorgestuurd naar de technische dienst zodat onmiddellijk actie kan ondernomen worden. Gezien de aanwezigheid van speciale gassen, zijn er gepaste acties vereist bij alarmen, zoals bv. het automatisch uitvallen van de ventilatie bij ontsnapping van gas.